Om oss

Marita Lekmo och Ingemar Moland
Marita och Ingemar jobbar som managementkonsult och äger konsultföretaget Eminens AB.

Det har varit en utvecklingsresa med en början med att de startade hästverksamheten Töltturer beläget på Alstrums Gård. På helgerna bytte Marita och Ingemar kontorsstolen mot sadeln och höll töltturerna. Med ett flertal bra hästar från Island, som efter ett par år blev ett 20-tal hästar, drev de en uppskattad verksamhet som fångat hästintresset hos många. De flesta hästarna köptes in från deras goda vänner Einar Öder Magnusson och Svanhvít Kristjánsdóttir som bedriver gården Halakot på södra Island.

Efter några år valde de att enbart satsa på sina privathästar och flyttade dem till Alsters-Hult Gård. Under åren som gått har gården utvecklats och är i dag en välfungerande anläggning som ständigt är i rörelse.

Emma Norlander
Emma är 27 år gammal och har de senaste 14 åren haft ett stort intresse – hästar! 

Sedan sex år tillbaka jobbar Emma på Alsters-Hult Gård där hon medverkar för skötsel och utveckling av gården och hästarna som finns här. I hennes vardagssysslor ingår allt från träning mot tävling till enklare motionsridning av de som behöver det. 2013 deltog Emma vid sif:s avelsvisarkurs för unga där hon hade med sig gårdens ungtupp, Snarpur. I dag satsar Emma på att fortsätta sin utveckling och har precis påbörjat första steget mot att bli domare på lokalnivå.