Kurser på Alsters-Hult Gård.

Vi har flera duktiga instruktörer som regelbundet besöker oss. De har erfarenhet, kunskap och en syn på hästar och ridning som vi delar. Till oss kommer: Svanhvít Kristjánsdóttir,Maria Berg, Ylva Hagander och Haffi Gislason,

Perry Wood har inspirerat oss med sitt kärleksfulla och tillåtande sätt att se på sin egen och hästens utveckling.

Maria Berg kurs 18-19 April.

Maria har haft ett brinnande intresse för hästar hela sitt liv. Maria bedriver sin verksamhet med sin man på Slätterne Gård. Familjen har stora framgång både inom avel och tävling och Maria, Jamila och Johanna har i många år tävlat framgångrikt på internationell nivå och representerat Sveriges landslag vid flera NM och VM. I Hälsingland föddes också Kolgrimur från Slätterne som såldes till Norge och fick fina framgångar med bla VM guld.

Maria är utbildad Ridinstruktör på Islandshäst, C-tränare och nationelldomare. Maria  har representerat Sverige vid VM 2003 och NM 2004. Landslagsmedlem 2003-2005 och 2012-2013.

Maria fokuserar på ryttarens inverkan på häst så man blir ett med hästen.

Med en god kontakt och glädje i ridningen. 

Anmälan görs på mail till emma@eminens.se
Pris: 2600kr

Lunch för de tvåbenta samt fika. Box & hage för de fyrbenta ingår.

Frågor besvaras av Emma 073-9685217. Anmälan är bindande.
Välkommen till en inspirerande kurs!

Nytt datum för- Svanhvit Kristjansdottir "Svana"  15-16 Februari Kursen FULL.

Svana kommer från en familj med ett gediget intresse och engagemang för hästen som kamrat och vän. Tillsammans med Einar Öder Magnússon byggde hon upp gården Halakoti på Island som levererat både fantastisk avel och fina prestationer på tävlingsbanorna både på Island och runt om i världen. 

Förutom avel och egen träning och tävling är Svana också en mycket uppskattad instruktör. Med sin gedigna och långa erfarenhet hjälper Svana ryttare och hästar att nå sina mål och bli ett ekipage.

Ta chansen att rida för en mycket uppskattad och ödmjuk instruktör som alltid sätter individen i fokus.

Anmälan görs på mail till emma@eminens.se
Pris: 2700kr
Frågor besvaras av Emma 073-9685217. Anmälan är bindande.
Välkommen till en inspirerande kurs!

Haffi kurs!

Välkomna på en spännande och inspirerande kurs för dig som känner att du behöver en mental kick samt bygga upp ditt självförtroende & självkänsla för att komma vidare. 

Haffi är instruktör samt Nationell domare. Perfekt att få öva program på ovalbanan och veta vad du ska tänka på när du tävlar.

Om du vill gå lite utanför komfort zonen och låta Haffi locka fram det du kan som ryttare och har inom dig - så är detta en kurs för dig. Ni deltagare kommer ha ett minne för livet och få många nya insikter om er själva och er ridning, och en hel uppsättning av värdefulla verktyg. 

Anmälan görs på mail till emma@eminens.se
Pris: 2700kr
Frågor besvaras av Emma 073-9685217. Anmälan är bindande.

Lunch och fika ingår för alla tvåbenta deltagare. Då kursdeltagarna kommer att arbeta intensivt med ”insidan” av sig själva, så kommer ridbanan och teorilokal att vara stängt för alla utom betalande deltagare.
Välkommen till en inspirerande kurs!

null

Perry Wood ser allt som du inte visste var där. För Perry är mjukhet, lätthet och förståelse nycklarna till en framgångsrik relation med hästen. Han anser också att alla kan uppnå kontakt, tillit och samling med hjälp av dessa nycklar.

Oavsett nivå och mål med din ridning är Perrys kunskap av stor nytta. Hans förmåga att möta varje häst och ryttare där de befinner sig gör att alla, från den satsande dressyrryttaren till ekipage som behöver hjälp att hitta ridglädje och trygghet, har nytta av att rida för honom. Han arbetar för att alla elever ska känna att de möts av den hjälp de behöver. Många av Perrys övningar och instruktioner handlar om tankens kraft.

”Jag ska försöka” säger vi ibland när Perry ber om något. ”Det här är att försöka”, säger han då och låtsas att han inte kan komma upp ur stolen hur han än försöker. ”Det här är att resa sig”, säger han och gör det. Så vi ”försöker” låta bli att försöka och börjar göra. – Perry Wood
Kurs för Ylva Hagander 

Ylva Hagander auktoriserad instruktör, sport- och gaedingadomare och tävlingsryttare.

Ylva tillhör en av de mer välkända islandshästprofilerna i Sverige. Hon började sin tävlingskarriär 1987 och har representerat Sverige vid ett flertal mästerskap, med både guld -och silvermedaljer i bagaget. Sedan 2005 har hon även varit den som hållit ihop det Svenska landslaget genom sin roll som lagledare. Med laget har hon bland annat hunnit med två framgångsrika VM.

Förutom att vara en mycket skicklig ryttare och coach bedriver hon även framgångsrik avel, främst med den välkända hingsten Mökkur fra Varmalaek.

På hennes gård, Fors Gård, finns det inte bara islandshästar, Ylva rider även lusitanohästar som också används i gårdens verksamhet.Ylvas träningsfilosofi är att hästarna ska vara harmoniska, lösgjorda och kännas lätt ridna. Ylva är en mycket målmedveten tränare och lägger stor fokus på kommunikation mellan häst och ryttare, lika om att ryttaren har en korrekt sits och inställning.

Ylva är en stor eldsjäl inom islandshästvärlden!